Teknomerkez
TR EN ES
Konular

Yazılım

Yazılım En Son Eklenenler
Bu yazımda sizlere programlamanın temel parçacıklarını anlatacağım. Bütün programlama dillerinde ortak kullanılan parçaları üçe ayırabiliriz. Değişkenler, koşullar ve döngüler. Bunlara "ifade" diyorlar.
Mehmet Yılmaz 24.09.2023
Yazılım Temel Eğitimi serisi ile yapmak istediğimiz, herhangi bir yazılım (programlama) diline bağlı olmadan "bilgisayar" dediğimiz aygıtın donanımsal yönünü öne çıkararak bir anlatım yapmaktır.
Mehmet Yılmaz 23.09.2023
Eğer bu makaleyi buldunuz ve okuyorsanız yüksek ihtimalle siz de aynı sorundan müzdaripsiniz. C ile bir alıştırma veya uygulama yapıyorsunuz, klavyeden birkaç kez karakter veya string okumanız gerekiyor, aa, bir bakıyorsunuz ki arada bazı girişleri okuyamamışsınız, değişkenlerinizde yalnızca istenmeyen bir (carriage return - satır başı) karakteri var. Ne olacak şimdi?
İsmail Sahillioğlu 10.04.2022
Mobil uygulamalar geliştirirken bazı durumlarda kullanıcıya değişen düzey değerlerini uygulamamıza özel görseller kullanarak sunmamız gerekebilir. Bu, bir sürecin ilerleme düzeyi, bir pilin doluluğu, şebeke, wifi veya bluetooth gibi bir radyo sinyalinin gücü olabilir. Elbette bunu yapmanın birden çok yöntemi olabilir. Fakat burada gerçekleyeceğimiz yöntem Android ekosisteminin doğal gücünden yararlandığı için...
İsmail Sahillioğlu 18.04.2021
Bluetooth Açma, Kapatma, Durum Bilgisi Alma
Bluetooth programlamanın giriş yazısında kısa bir önbilgi vermiştik. Birinci bölüm olan bu bölümde bluetooth uygulama projemizi oluşturup ilk işlemleri gerçekleyeceğiz.
İlk işlemlerimiz:
1- Bluetooth donanımını etkinleştirme
2- Bluetooth donanımını etkisizleştirme
3- Bluetooth donanımının durumunu BroadcastReceiver kullanarak alma olacaktır.
İsmail Sahillioğlu 18.08.2020
Herkese merhaba, sayısını bilmediğim Java ile Android Bluetooth Programlama eğitim serisine başladım. Eğitim sayısının ucunu açık bıraktım ki; Android aygıtlarda bluetooth ile eğlenebildiğimiz kadar eğlenip konunun derinliklerine inelim. Bu seri basit bluetooth kontrol işlemlerinden başlayıp orta seviye bir bluetooth uygulamasına kadar gidebilir. 
İsmail Sahillioğlu 17.08.2020
Bu yazımda çok uzun bir aradan sonra sizlerle birlikte basit ama kullanışlı bir hesap makinesi yapacağız. Bu hesap makinesi yaparken CSS ve JavaScript'ten yararlanacağız. Örneğin makinemizin görüntüsünü CSS ile tasarlarken, butonlara basma veya hesaplama gibi olayları yaparken JavaScript'ten yararlanacağız.
Ulvi Asil Yılmaz 21.11.2019
Bu yazımda sizlere Ubuntu altyapılı olan KDE Neon'da nasıl KiCad kurabileceğinizi anlatacağım. Bu sefer lafımı fazla uzatmıyorum ve hemen konumuzu anlatmak için kullandığımız adımları anlatmaya başlıyoruz...
Ulvi Asil Yılmaz 21.09.2019
Bu yazımızda sizlere KiCad uygulamasının nasıl kurulacağından bahsedeceğim. Bir önceki yazımızda KiCad programından bahsetmiştim. Ama KiCad' in kurulumundan bahsetmemiştim. İşte bu yazımızda ondan bahsedeceğiz.
Ulvi Asil Yılmaz 14.08.2019
Bu yazımızda sizlere Linuz KDE kısayollarını anlatacağım. Bu yazdıklarımı aynen uygular ve bir süre sonra kılavyeye bakmadan kısayolları kullanabileceksiniz.
Burada anlatacaklarım Linux KDE kısayollarının temellerinden olsada yeni başlayan Linux KDE kullanıcıları için yararlı olacaktır.
Lafı fazla uzatmıyoruz ve kısayollara geçiş yapıyoruz.
Ulvi Asil Yılmaz 13.08.2019
Bu yazımıda sizlere Mozilla Firefox'ta uygulama değiştirmeden nasıl sayfanın ekran görüntüsünün alındığını anlatacağız. Bu arada Bu yazımda anlatacağım konu yeni Firefox sürümlerini kullananlar için geçerli olacaktır.
İlk olarak "Arama Çubuğu" 'nun en sağında bulunan "Sayfa Eylemleri" butonuna tıklıyoruz.
Ulvi Asil Yılmaz 10.08.2019
Arkadaşlar bu yazımızda Linux Mint KDE'de nasıl dil değiştirildiğini anlatacağız.
Bu yazımızdaki adımlar hem Linux Mint KDE 18.2 Sonya hem de ona benzer sürümler için geçerli olacaktır.
Lafı fazla uzatmıyoruz ve hızlıca adımlara geçiyoruz.
Ulvi Asil Yılmaz 31.07.2019
Bu yazımızı okuduktan sonra aklınızda -"Bu sadece 18.2 için mi geçerli ?"- diye bir soru oluşabilir ama burada anlatacaklarım hem Linux Mint 18.2 Sonya kullanıcıları hem de ondan öncekiler içinde geçerlidir. Diyoruz ve çok da zaman kaybetmeden hızlıca konumuza giriyoruz.
Ulvi Asil Yılmaz 28.07.2019
Arkadaşlar bu yazımda size HTML'nin Niteliklerini anlatacağım:
HTML etiketleri parametrelere sahip olabilir. Parametreler, HTML öğelerine, ek özellikler eklenmesini sağlar.
Parametreler daima isim/değer çiftleri arasında gelir: name="value".
Parametreler daima başlangıç etiketi içerisinde belirtilir.
Ulvi Asil Yılmaz 28.07.2019
Etiketlerin Yazım Biçimi
Özelliksiz Etiket
Sıkça Kullanılan Etiketler

Ulvi Asil Yılmaz 10.03.2019
HTML Nedir?
HTML'nin Tarihçesi
HTML Yapısı
Etiket Yapısı
Ulvi Asil Yılmaz 03.03.2019
Bu yazımızda iPhpne ve iPad için "Xcode" ile iOs uygulaması geliştirmeye başlayacağız. Xcode kurulumunuzun tamam olduğunu var sayıyoruz ve başlıyoruz.
Mehmet Yılmaz 25.07.2017
Bu yazımızda "Android Studio" ile android uygulaması geliştirmeye başlayacağız. Android Studio kurulumunuzun tamam olduğunu var sayıyoruz ve başlıyoruz.
Mehmet Yılmaz 24.07.2017
Bu program daha önce bu sitede yayınlanan ohm kanunu programlarının temelde aynısı olup farklı yönünü PtQt arayüzü oluşturmaktadır. Kodlama Python ile yapılmıştır. Arayüz (GUI) PyQt4 ile yapılmıştır. GPL-2 lisanslıdır
Mehmet Yılmaz 25.01.2010
Bu çalışma öylesine bir python kodu karalamasıyla başladı. Yazdıkça beğenmeye ve sonraları ise hoşuma gitmeye başladı. Önce konsolda kodları çalıştırarak, sonrada Tkinter ile giyindirerek yazıldı. Uğraştıkça bir ufuk yolculuğu şeklini aldı. Bir hayli kullanılabilir olduğunu farkedince yayınlamaya karar verdim
Mehmet Yılmaz 18.01.2010
Sayfa:123 .. >