Teknomerkez

Yazılımlar


Mehmet Yılmaz 11.10.2019
This program is ago the same as the ohm's law programs previously published on this site and constituteThe coding was done with Python. The interface (GUI) was made with PyQt4. GPL - 2 licenseds a different aspect of the PtQt interface.
Ulvi Asil Yılmaz 21.09.2019
Bu yazımda sizlere Ubuntu altyapılı olan KDE Neon'da nasıl KiCad kurabileceğinizi anlatacağım. Bu sefer lafımı fazla uzatmıyorum ve hemen konumuzu anlatmak için kullandığımız adımları anlatmaya başlıyoruz...
Ulvi Asil Yılmaz 14.08.2019
Bu yazımızda sizlere KiCad uygulamasının nasıl kurulacağından bahsedeceğim. Bir önceki yazımızda KiCad programından bahsetmiştim. Ama KiCad' in kurulumundan bahsetmemiştim. İşte bu yazımızda ondan bahsedeceğiz.
Ulvi Asil Yılmaz 13.08.2019
Bu yazımızda sizlere Linuz KDE kısayollarını anlatacağım. Bu yazdıklarımı aynen uygular ve bir süre sonra kılavyeye bakmadan kısayolları kullanabileceksiniz.
Burada anlatacaklarım Linux KDE kısayollarının temellerinden olsada yeni başlayan Linux KDE kullanıcıları için yararlı olacaktır.
Lafı fazla uzatmıyoruz ve kısayollara geçiş yapıyoruz.
Ulvi Asil Yılmaz 12.08.2019
Bugün ki yazımızda sizlere KiCad ile yeni başlayanlar için basit bir devere şemsının nasıl çizildiğini anlatacağım. Tabiki KiCad programında çizim yapabilmek için ilk önce kullandığınız bilgisayarınızda KiCad adlı programının yüklü olması gerekir.
Ulvi Asil Yılmaz 10.08.2019
Bu yazımıda sizlere Mozilla Firefox'ta uygulama değiştirmeden nasıl sayfanın ekran görüntüsünün alındığını anlatacağız. Bu arada Bu yazımda anlatacağım konu yeni Firefox sürümlerini kullananlar için geçerli olacaktır.
İlk olarak "Arama Çubuğu" 'nun en sağında bulunan "Sayfa Eylemleri" butonuna tıklıyoruz.
Ulvi Asil Yılmaz 31.07.2019
Arkadaşlar bu yazımızda Linux Mint KDE'de nasıl dil değiştirildiğini anlatacağız.
Bu yazımızdaki adımlar hem Linux Mint KDE 18.2 Sonya hem de ona benzer sürümler için geçerli olacaktır.
Lafı fazla uzatmıyoruz ve hızlıca adımlara geçiyoruz.
Ulvi Asil Yılmaz 28.07.2019
Bu yazımızı okuduktan sonra aklınızda -"Bu sadece 18.2 için mi geçerli ?"- diye bir soru oluşabilir ama burada anlatacaklarım hem Linux Mint 18.2 Sonya kullanıcıları hem de ondan öncekiler içinde geçerlidir. Diyoruz ve çok da zaman kaybetmeden hızlıca konumuza giriyoruz.
Mehmet Yılmaz 14.11.2011
Yayınladığım çalışmalarda kullandığım programlar ile ilgili çok sayıda sorular geliyor. Bu sorulara genel olarak cevabım "Üreticisine bu konuları sormanız en doğru olanıdır" oluyor. Ücretsiz dağıtılan ve açık kaynaklı programlar için ise bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum. Artık çalışmalarımda Ücretsiz ve açık kaynak program kullanıyorum. Bu yazımda JAL ile ilgili karşılaştığım sorulardan jal derleme konusuna cevap vermeyi amaçlıyorum.
Mehmet Yılmaz 25.01.2010
Bu program daha önce bu sitede yayınlanan ohm kanunu programlarının temelde aynısı olup farklı yönünü PtQt arayüzü oluşturmaktadır. Kodlama Python ile yapılmıştır. Arayüz (GUI) PyQt4 ile yapılmıştır. GPL-2 lisanslıdır
Mehmet Yılmaz 20.01.2010
Bu yazıda ledlerle yapılmış basit bir ışık gösterisi devresi tanıtılacaktır. Mikrokontrolör olarak Microchip PIC16F628 kullanılmıştır. PIC'in kodlanması JAL V2.4l ile yapılmıştır. Bu kodlamada JalEdit programı kullanılmıştır.
Mehmet Yılmaz 18.01.2010
Bu çalışma öylesine bir python kodu karalamasıyla başladı. Yazdıkça beğenmeye ve sonraları ise hoşuma gitmeye başladı. Önce konsolda kodları çalıştırarak, sonrada Tkinter ile giyindirerek yazıldı. Uğraştıkça bir ufuk yolculuğu şeklini aldı. Bir hayli kullanılabilir olduğunu farkedince yayınlamaya karar verdim
Aykut Yılmaz 23.12.2009
Bu yazı ve diğer yazılarda GLCD uygulamaları ve PIC MCU ile yapılmış projelerden bahsedilecektir. Kullanılan programlama dili Proton Basic ve kullanılan şematik programı Proteus 7.4 sp3 olacaktır. Kullanılan MCU 16F877 olacaktır.
Aykut Yılmaz 23.12.2009
GLCD’lerin diğer LCD’lere en büyük avantajı istenilen resim veya yazının görsel olarak gösterilmesidir. 2.Projede GLCD ile fontlu yazı uygulaması yapılacaktır. Bu uygulama için Font generatör programı kullanılacaktır. İstenirse proton programı içindeki font dosyalarıda kullanılabilinir.
Profahmet 12.10.2009
Bu devre su depolarının yada kuyuların su seviye kontrolünü yapmaktadır. Su seviyesini ölçmek için depo içinde üç tane seviye probu kullanılmaktadır. Bunlar plastik kılıflı iletken çubuklardır. A probu suyun en üst seviyesini belirler. B probu suyun en düşük olacağı seviyeyi belirler C probu ise deponun en altta ki ya da depo metal ise dış şasesine bağlanacak probtur.
Mehmet Yılmaz 26.06.2009
Bu uygulama, Open Office Base için yapılmış temel ve basit bir form uygulamasıdır. Girilen metinler ve resimler veri tabanında tutulmakta ve gösterilmektedir. Herhangi bir sorgu kullanılmamıştır.
Mehmet Yılmaz 28.01.2009
Bu yazıda Python'da dosya açma ve içeriğini gösterme ile ilgili örnek verilecektir. Pythonun daha rahat anlaşılabilmesi ve programın izlenebilmesi amacıyla programda bulunan kodlarda kullanılan değişkenler uzun ve anlaşılabilir olarak yazılmıştır.
Mehmet Yılmaz 30.12.2007
Bu yazıda Python ile yapılmış bir uygulamada matematiksel işlem ve Tkinter ile arayüz örneği verilecektir. Sitenin ilgi alanı gereği bu örnek, daha önce yine bu sitede yayınlanan "Ohm Kanunu İçin Değer Hesaplayıcı" programının Python ile hazırlanmış hali olacaktır.
Gökhan Turan 22.04.2007
Sistem yavaşladığında, sisteminize virüs bulaştığında veya olmadık yerlerde hata mesajları verdiğinde bilgisayarı formatlayıp tekrar sistemi kurmanız gerekecektir. Sistemi tekrar kurma, sürücüleri tanıtma, kullandığınız programları yükleme derken en az size 1,5 saat gerekecektir.
Mehmet Yılmaz 11.02.2007
Bu hafta sonu Mandriva ve Pardus linux dağıtımlarını denerken hard disk yetersizliği nedeniyle USB hard disk üzerinde uğraşmak zorunda kaldım. Sonuçta denemelerimi USB hard disk ile yapmaya karar verdim. İnternetteki bilgileri tarayarak ve ulaştığım bilgileri deneyerek yeterli sonuca ulaştım. Elde ettiğim sonuçları sizlerle paylaşmak istediğimden bu yazıyı hazırladım.
Mehmet Yılmaz 27.10.2006
Kicad, Linux ve Windows ortamında kullandığım ve özellikle kütüphanesini özlelleştirme kolaylığından dolayı beğendiğim şema çizimi ve baskı devre hazırlama programıdır
Mehmet Yılmaz 25.06.2006
Bu günlerde malzeme satıcılarında ve PIC programlama devre kart üreticilerinde bulunan kartların hemen hepsi Windows uyumlu olarak satılmaktadır. Çoğunlukla bu kartlarla birlikte IC-PROG programı verilmektedir. Bu yazıda, bu programlayıcı kartlardan olan JDM PROGRAMMER programlayıcısı ile Pardus Linux ortamında PIC programlamanın örneğini vermek istiyorum.
Bülent Çaya 11.05.2006
Microsoft Office paketi içerisinde yer alan Access veritabanı yönetim programı ile kendi veritabanınızı oluşturabilir veya özel uygulamalar geliştirebilirsiniz. Ancak nasıl? Kendi veritabanınızı geliştirmek ve Access ile etkili bir şekilde çalışmak mümkündür.
İsmail Buyruk 19.10.2005
Gelecek Linux İşletim Sisteminin 2006 yılı sürümlerinde ilk kurulumda hatalar çıkmaktadır. Bu hataları aşağıdaki işlemleri gerçekleştirerek çözebilirisiniz. Gelecek A. Ş. bu sorunları ileride çözecektir fakat bugün için bu sorunlar, kurulum yapanların aşması gereken bir engel olarak durmaktadır.
Mehmet Yılmaz 25.08.2005
"Elektrik ve Elektronik geliştiricileri için hazırlanan, doğrudan CDden çalışan, simülasyon, baskı devre ve şema çizimi, PIC programlama gibi konulardaki Linux yazılımlarının bulunduğu özel bir işletim sistemi" olarak sunulan BOREAS LINUX işletim sistemi, Linux kullanıcılarının elektronik alanındaki pekçok ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte. Alanında ihtisaslaşmayı da ifade eden çalışma, özelleştirilmiş işletim sistemi tarzını da ifade etmektedir. Bunun yanında Knoppix temelli olarak bir işletim sisteminden beklenen bütün işleri yapmaktadır.
Murat Bebeç 16.02.2005
Hotmail daha önceden mail hesaplarını bazı bölgelerde 25 Mb ve ardından da 250 Mb yaparken bazı bölgelerde ise 2 Mb olarak bırakmıştı. Hotmail ve MSN şu an yeni alınan mail hesaplarında direkt olarak 2 Gb’a kadar alan ve Türkçe dil desteğini vermekte.
Mehmet Yılmaz 25.12.2004
Direnç renk kodlarının değerini tesbit eden bilgisayar programı..
Murat Bebeç 01.10.2004
Günümüzdeki bilgisayar teknolojisi günden güne gelişmektedir. Bu bilgisayar işletim sistemlerinde de kendini belli etmektedir. Bu yüzden ben de geçen gün internetten Linux işletim sistemini indirdim. Amacım kişisel bilgisayarıma Linux işletim sistemine kurmak ve incelemekti.
Murat Bebeç 22.08.2004
Hepimizin de bildiği gibi yeni bir harddisk aldığımız zaman; ona fotmat çekmek ve eğer harddiski ikiden den fazla parçalara ayırmak istiyorsa fdisk ile uğraşmak bayağı zahmetli bir iş olsa gerek. Bu yüzden yeni aldığımız bir harddiski başka bir PC ye bağlayıp ( tabii işletim sistemi NT tabanlı olmalıdır. Win2000 yada Xp Gibi ) Disk yönetininden çok kolayca ve hızlı bir şekilde yeni harddisk partitionlara ayırabilriz. Fdiskin yetersiz olduğu noktalarda da çözüm üretmiş oluruz.